Monday, November 2, 2009

Aku benci that Ladies!

isk....da lame xupdate tetiba aku nk meroyan ber emo la plak kan...

aku sakit hati ngn sowang minah neh yang pasan bagus...depan konon2 nampak baik,tp cm sial!

aku xtaw la nape la die xleh tgk aku senang,exceli bukan aku sowang jerk yang kena,rame lagi yg kena...ni xde kena mengena ngn kowang, ni wife kawan laki aku...hah! LAKI die pun 2x5 gak..aku rs aku pnh luahkan dlm pcm 2 taun yg pas...pasal die neh aku pnh gaduh ngn hubby aku, igtkan xde dah lagik kan,ni kena la lagik...arghhh aku mmg tension manusia spesis neh...

Kisah nye cmni,ms bln 8 ritu anak aku sakit - Aryan...kena demam campak,aku bkn xtaw nk buat ape,tp konon2 hubby aku nk minta advise kat laki minah neh...arituh anak die pun sakit gak,tp die de minta air penawar kat makcik area Tbr - alaaa kat malis char kuew tiaw tuh...aku da ckp ngn hubby aku,xyah la nk tya laki die,aku xsuka,tya la org len kan tp die sibuk gak nk kol @tya,aku pun wat donno la kan,tup2 kol tuh divert la plak,termasuk kat no bini die..hubby aku plak dgr sore minah tuh ,suh aku ckp ngn die,astagfirullah geramnyee aku,tp aku neh ckp gak ngn die,siap ckp elok2 & say tq..aku igt lagik aku ckp cmne ngn die "^&* ,aryan demam campak, arituh &**() pun demam cmtu gak kan,our kate kowang de minta air penawar.kat ner ek" then die jwb la bla2x.... so aku pun ckp la "oh yeke,oooo ok2x..tq ek &*( taw **( eh tq taw... so aku igt xde la ape2 dah kan,sb xde bunyik lagik,

tup2 baru2 neh aku de lepak umh kawan hubby aku,ms tuh die(akk) borak2 la psl minah nieh,die pun terkena gak,xpsl2 die de salah paham ngn laki die gak - kira same kes ngn aku,cume len jerk kessnyyyeeeee...Kesan nye - samooo jerk huhuhu...pastu aku da ckp ngn akkk tuh...tuh la kak,kan sy da kate,akk xcaye...pastu akk tuh kabo,tuh la shieera,xsangka la die wat cmtu kat akk...bla3x....

pastu die pun cite laaa psl laki minah neh ade ngadu ngn laki die (akk)die kate "our tuh xpandai jaga bini,xreti ngajar bini cara talk ngn org"da minta tlg ngn org ckp la elok2 neh ckp kasar2'' - kes neh ms awal2 bulan pose...

siusss kowang, aku neh xtaw pasal neh kan,sib baik akk neh ckp ngn aku, patut la 2-3org kawan hubby tgk aku len macam,pandang aku pun cm hape jerk,aku neh ye2x jer senyum2 kambing kat derang..iskkk rase malu weyyy sbnye aku xtaw pahpe...laki akk neh pun same,bila aku borak,cm xnk layan aku ngn hubby ,memula aku rs pelik,nape ek?ape salah aku?arghh lantak la aku xde wat pahpe,xde benda nk rs sakit ati, - tp dlm mase yg same hubby pun rs cm aku rase,cumenye aku neh xnk ckp ngn hubby,die bukannye bole org kate ape pasal kawan die...sb aku penah krisis ngn die sbkan kawan die...- pasal minah neh lagikkk laa huhuhu...

bila akk tuh ckp cmtu..ape lagik berangin la aku kan,tp wat2 kool la depan akk tuh,dalam ati aku,Ya Allah rs nk meletup dah that time, aku siap ckp ngn akk tuh "akk kenal sy kan,taw sy cmne kan?lantak la org nk kate ape"sy xleh nk tutup mulut org,tp setau sy,our pun ade mase sy ckp ngn die, sy msh igt lagik ape yg sy ckp,sy sggp junjung Al-Quran klu sy salah,akk tuh kabo..tuh la akk taw ko xcmtu,xpe la shiera sabar ek,ko jgn la ckp ngn laki ko,nnt laki aku marah aku plak,benda2 neh leh gado kang..aku ckp "isk xde la kak"dlm ati siap la hubby aku...

pas aku salam ngn akk tuh (nk blk )aku ckp ngn hubby dlm keta.. "u..i nak ckp sikit,i nk meletup dah nie 3x i sabar,pompuan tuh mmg sial laahhhh,ape salah i ngn die smpi die kate i gituk''hubby aku xpaham..then aku citer ape yg akk tuh citer...hubby terdiam sb xsangka la jd cmne...die mta maaf ngn aku wlpn bkn salah die...die ckp xpe nnt die siasat..tp aku ckp cmni.. nape laki (akk) xtya tul2 ngn u,bukanye xknl u & i,taw kite cmne...sakit ati taw..patut la kite tego sume muka  len mcm tgk i..iskh i tension la cmne...rs cm nk serang jerk minah tuh,tp tuh bukan cr terbaik..

hubby kate..xpe la dear,sume taw minah tuh cmne...lambat laun org kan taw gak,u sabar k..nnt slow2 i ckp ngn laki die...

kowang...aku bukan xleh nk simpan rahsia akk tuh ckp kat aku,tp mslhnye ni sume kawan2 hubby aku,at least aku nk hubby aku taw psl neh...kesian gak die,org kate die xpandai jg bini pdhl org taw sebelah pihak jerk...aku sedihh org kate cmtu.sian kat hubby aku...& diri sendiri gak sbnye aku xpnh lagik nk conteng arang kat muka hubby aku..

ikutkan ati aku yg baran neh..mmg la aku rs nk serang,nk penampo jerk die...tp ntah la..klu wat cmtu seumpama cm die gak kan...Allah jerk leh balas kan...tp aku rs die neh mmg spesis suka laga2 kan org..bukan aku je kena,rame lagik yg kena...

8 comments:

** atie + farid + aisyah ** said...

yang....org mcm ni mmg tak suke tgk org lain senang....skang ni Allah bg cash yang....nnt bile die ditimpa kesusahan..baru nak insaf..ape yg penting awk tu..jage diri, jage aryan n hubby awk elok2...jgn sebab org lain, awk laki bini berperang

MaMa ZuRa said...

la ada lagi ke pasal dia nih..kalau kita jumpa org cam tu pon kita hangin tau..sabar byk2 k..kalau blh pasni jgn babitkan dia la kalau ada apa2..

mummy aryan syamil said...

atie :
tuh la iskkk geramnye...sib baik la xde sakit jantung,klu x...mati dahh

mama zura :
ha'ah la wak..biler la nk lenyap die neh..tp cian plak anak die huhuhu

cintaKusayangMu said...

kak..sengal giler minah tu..meh kita g penampor dia ramai2..bior berpinau je mata dia tu nmpk bintang2 ambulans sume...nk kena ajar gak minah cmtu satu ari nnt...kang dia ingt dia tu je la yg betul....

mummy aryan syamil said...

qis..
die tuh pandai kaver line yang...kalah pelakon hollywood taww..
cam haremmm kan

zety said...

heheh,aku pon rase nk lempang die 8 das

mummy aryan syamil said...

zt...
tuh la....
huhuhuhu

M&M (mimie & maarof) said...

orang macam nih.. Tuhan jek balas.. ada masanya nanti.. skg, kita buat keja kita.. biar Dia buat tugas dia.. tunggguuu...