Tuesday, August 25, 2009

sahur tadik...



hye kowang..
kowang sahur mkn pe ek tadik?
arini aku masak sempoi sgt2...
sambal sardin & sutung celup tepung..tetiba aku tingin nk mkn sutung neh..
exceli dlu aku meniaga rojak singapore..so mmg selalu ngadap sutung celup tepung neh..teringat lagik kat mak huhuhuhu

smlm sampai jerk umah..terus cuci sotong & potong2 sesiap..nnt just bancuh je tepung :)

tadik aku masak nasi, terus kuarkan cili nk masak sambal & goreng sutung..dlm 15mnt da siap sume :)

hubby mkn roti ngn sambal sardin,mmg favaret die, die ckp da buhsan mkn ns,so nk mkn ngn roti plak..aku mkn ngn nasi,smlm bli ns putih ngn ikan keli sambal,xleh telan sgt,nasi mentah la xsedap plak tuh..

nt aku citer psl nasi tuh k:P

10 comments:

mama tisya said...

sedapnye sutun celup tepung..heehehe

Nana said...

sadin peberet aku.xyah ada lauk lain pun xpe..hehe

Diana@Mama Adam Mukhriz said...

shiera leh share resepi stg goreng tepung tue ;-)

mummy aryan syamil said...

mama tisya..
org pantai timur nye favaret kan?
ekekkee....

nana...
ekekeke mmg pun wey,nk2 pekena ns hangat..huhu marvellous:P

kak diana
ekeke..sy bli tepung rangup je kak..
bancuh ngn air,garam sikit,kapur (xde pun xpe)
bancuh tuh xyah cair taw,nnt xbeshhh..kasi cm pekat2 sikit:)

SyaNa said...

aiyoo sedap nye sutun tu
nasi mentah yang??
mmg tak ikhlas meniaga

mummy aryan syamil said...

ekeke..
mahai plak tuh yang
akit perut aku uhuhuhu

~Atie+Farid~ said...

sedapnye stun grg tepung...nak wat nnt...

mummy aryan syamil said...

atie..

siler wat..
awk lagik teror masak dr sy:P

saveme_zero said...

shiera..sotong tepung tu ko buat mcm mane erkk??

mummy aryan syamil said...

kak sue..
aku bli jerk tepung rangup cap suri rsnye dlm 2.20sepeket
buh tepung tuh,secubit garam,secubit kapur & air sikit..
ko bancuh jgn cair taw kak..pekat2 sikit..
goreng tuh harus minyak banyak:P