Tuesday, June 9, 2009

Kena bulik lagi same Mrs Tarantula aka Kak Moon ehehe



semalam br jerk aku wat keje school dr Ja aka Mama Alya udah pagi2 neh kena ngn Mrs Taratula aka Kak Bulan...ko sajek jerk dera aku ye kak...aku da ler xbape kreatip nk menjawab soklan cepumas nehh ehehehehe

kn wat gak kang ticher bulan ngamuk eheheheehhe xcukup tanah aku nk larikk kang eheheh

Soklan 1...Jeng2x
NYATAKAN 5 FAKTA MENARIK TENTANG PEMBERI AWARD INI..

(*) seorang yang baik hati, sangat penyayang , sangat caring ngn kawan2 yg close ngn die & sangat kreatip klu die nye celoteh..akk oitt aku suka ko nye celoteh mokekekeke

(**) aku xtaw la die gemor kaler pe..tapi tgk gaya blog die tuh suka pink...pink tuh melambangkan die seorang yg lembut hati...ye ke?tp ko memang baik ati,suka dengor masalah aku nehh ehehehe

(***) dengor citer dr kak tini...die seorang yg pembersih occay..siler lihat umah mak die,sangat bersih 1 habuk pun xde...mr lelabah ko beruntung k ehehehe

(****) sangat rapat same geng die tuhh sape lagi ''3 STUJES'' klu wat sin udahh xpandang sana sini ehehehehhee..aku larikkkk dulu kak

(*****) aku kenal die dlm pcm,mase memula join,balik2 tgk muka die..klu kat gamba pcm tuh muka die jer la...xjeles ok,aku suka tgk muka die..penuh kelembutan,xyah jd model pun xpe kak...sb ko da Fofular kat pcm eheheh...memula aku igt die neh sombong,ska pilih bulus rupe nye die nehh baikkk orangg nye...(kak oiit kaver sikit montot tuh kang kusi ko xmuat eheh)


SOKLAN KE 2 PLAK...TENTANG HOBI...
hobi sape ek?aku tuan punye blog neh ler ehehehehe...kak lan kabo siler nyatakan 10 fakta @ hobi sebelum memilih penerima award yang seterusnye

(1) aku suka kumpul paper bag..xkisah la paper bag kecik ke besar ke..sume aku simpan...sayang rase nk pakai even kdg2 terdesak pki aku simpan gak..kadang2 laki aku kabo..''Yangg oittt,u nk wat pe simpang paper bag tuh,guna yer la"uhukkkk

(2) aku suka masak...suka sangat suka duduk kat dapo,klu leh tdo kat dapo pun xpe..tp sayangye dapo umah aku xsantek sbnye owner umah kedeng sikit,wat la santek kan ehehhe,aku kabo kat laki aku nnt da de umah sndr,benda pertama aku nk wat dapo lerrr ehehehehe

(3) aku suka koling2 kawan2 aku..suka sangat borak ngn derang,nak2 wat sin..ehehehehe tp sebenarnye aku suka borakkkk ngn deranggg..

(4) aku suka layan tenet..ym ler pcm ler,face book ler & yang latest blog ler..1 ari xlayan aku leh demam kura2 taw...xleh wat keje klu xde tenet beb!

(5) suka shoping....pantang dengor sale musti aku p nye tp tgk budget ler,klu ade lebih aku ler excited mula ler racun laki aku suh p gak ahahaha..tp klu budget kureng "siler dok diam2 ye"dengor jer derang kabo bli pe time sale tuh...kasi bakar jerk moekekeke

(6) aku suka berjalan..klu sabtu ahad xp mane2 aku rs sangap ler...musti ler ajak laki aku kuar...pusing2 taman pun xpe..janji berjalan ahahahahaha

(7) aku suka kucing...dulu laki aku xsuka ler bela kucing kat umh,tp sejak da kawin nehh die pun da tersampuk ngn hobi aku..sekarang nehh die yg ober suka kucing ahahahhaha

(8) aku suka kemas umah..klu nk kuar umah tuh mesti pastikan umah sentiasa bersih,klu x nanti,aku balik umah je tension tgk umh berselerak udah kena kemas kan,da ler penat kuar nnt kena kemas lagik...

(9) aku suka basuh baju,suh ler basuh byk mane pun aku kan settle kan gak time tuh,tp jangan suh aku lipat bju..aku paling xsuka,nape ek?sebab aku rs lecehhhh ehehhehe

(10) aku suka mengemop lantai...aku rs kowang xbp suka kan mop lantai..tp aku neh pelik suka gila mop lantai,bila aku mop tuh tgk lantai da bersih,muka pun hepi eheheheheh..tp kowang jgn plak ober suh aku mop umh kowang,aku babab kang ehehehehe


SOKLAN KE 3 PLAK...
anda perlu memilih 10 penerima award seterusnye dan describe tentang mereka...

1) kak tini - supermamayg mempunyai 2org anak..sangat kool die nehhh
2) atie farid - business woman yg berjaya & mempunyai seorang anak yg cuteee
3) eryn - mama tisya yg rajin ngn blog same fotopages
4) azaja - mama alya sangat suka amik gambo..dengor kabo nk jd photographer:P
5) nana - ibu damia yg suka gak update gak blog,ye la sejak hubby kesayang adiah kan laptopp kemain rajin pikul laptop kemana jua eheheheheheee
6) syana - wife syarul yg rajin gak update blog & suka makan -pastu sedih sb berat badan naik ehehehe
7) qis - mummy for kembar..ade jerk celoteh die pasal anak kembo die..akk hepi tgk kembo tuh:P
8) kak ayu - mama yaya yg suka masak..klu tgk masakan die,terliur tawwww
9) zt - mama umar serta tgh pregnant skrg nehhh yang suka business woman yg sentiasa hepi walaupun menghadapi dugaan menjadi org minyak haahahaha jgn mrah ye yangg
10) kak diana - mama adam yg tgh sarat ngndung lagi serta business woman yg ceriaaaa

hah kowang jawab ler plak keje school neh plak..seksaan aku da lepas eheheheheehe

9 comments:

Nana said...

wah..wah..mengeTAG aku lagi...
udah buat ler laling...heheh..halal la ek.
kemain ko yerk...ckp awk bw laptop kesana kemari...ekekke

mummy aryan syamil said...

ekekeke...
ko kan rajin...
ehehehe..
aku pun da jangkit ngn ko pikul gak:P

SyaNa said...

aiyakkkk
panjang nye ticher...
sat no aku try jawab
huk

mummy aryan syamil said...

ahahah...
ko byg ler kat sejam lebih aku nk wat nehhh ekkeke

bulan said...

hoihhhh.. kemain memuji... berdarah montot nih.. kekekeke

mummy aryan syamil said...

ohohoho..
tu ler aku kabo..
takut kusi xmuat je kang

Diana@Mama Adam Mukhriz said...

adehhh mcm pernah buat tag nie ..pupa jap ..ker x jawab lagie tag org lain bg .. x sempat ler dik ... hu..hu

mummy aryan syamil said...

take ur time kak:)

Ayu Jaffar said...

dpt homework :P nanti free kak ayu buat ye....