Monday, September 14, 2009

HAPPY 1ST BIRTHDAY MUHAMMAD ARYAN SYAMIL - MY BELOVED SON :)

Arini 15 Sep 2009 genap la anak aku - Muhammad Aryan Syamil setaun...rase cepat sungguh mase berlalu..da besar pun aryan.da ade gg, da boleh berjalan..d kala ini 930am aku masih d umh sambil wat keje umh xtau pun arituh aku akan bersalin kan aryan..ikutkan tarikh sepatutnye 8 Oct 2008 tp mmg aryan da xsabar nk lihat keindahan dunia & sambut raya - exceli nk cpt kolek duit raya ekekekek...

pukul 12pm aku rase cm sakit2, aku de kol zihan my sis tuh,tya die klu sakit2 perut tuh da ready ke nk bersalin?die tya bape bulan dah skrg neh?aku cakap arini ngam2 9bln, die suh aku p cek up tp aku cakap br je 2ari pas jupe doc Z,die ckp p jerk la kot2 ke ko nk bersalin dah...huwaaa ye ke...ok relax lagik

Pastu rs cm bisa2 kt perut leh gelak2 lagik ngn mak( huwaaa) pastu kakak aku dtg suh aku buka pose..weyyy still nk pose padahal da sakit2 huhuhu kuat tul semangat aku nk berpose penuh tp ape kan daya,da kakak suh gak buka la gak dlm terpakse ekekek..die suh aku minum air kembang fatimah,aku memula xnk sb due lagik 3week kan,tp kena pakse gak ekeke..

Sampai jerk kat naluri, nurse tya nape dtg?aku cakap da dtg arituh tp arini rase len macam,die pun da cuak,terus bgtw doc Z aku...xsmpi 5mnt doc Z terus panggil ,bole die gelak2kan aku,die ckp aku rindu kat die ekekekeke...aku ckp la aku da sakit2 tp xsakit sgt..ekekekeke

die selok rupe2nye da 2cm..die ckp ''ALOOO KAKAK,SUDAH 2CM NEH,BB U DA READY NK BERAYA SAME MUMMY & DADDY'' aku rs cm xpercaya nk bersalin arini,siap tya byk x kat hubby aku,die pun berdebar gak.doc jangkakan aku bersalin kul 11pm..ala lambat lagik (dlm hati) leh gelak2 naik atas,derang suh mkn,tp derang bg ayam kurma,huwaaa sowi la sy xmkn ayam ekekeke,hubby p cr biskut ngn milo,tuh je aku bantai mkn wat tenaga xlupe air 100+ same air kembang fatimah..

kul 1pm..nana datang saje2 melawat aku d sebabkan opis die sekakang kera jerk ngn naluri ...ktorg leh gelak2 smbil nurse tgk cek jantung anak aku...siuss ckp jantung die berbunyi cam kuda larik ok,takut gak ekeke...

kul 2pm..nana pun balik sb time break da abis..aku sowang2 mase tuh,mak datang ngn hubby aku sb derang balik jap amik brg2 keperluan aku.borak2 ngn derang,pastu kakak aku dtg amik mak,sb takut mak letih..tggl la aku ngn laki aku..ktorg sembang mcm2 leh gelak2 neh..smpi la kul 5pm..

5pm...still xrs sakit lagik,sb pale otak neh pk pas berbuka aku nk bersalin..siap bc surat kabar,dgr radio by hp aku,dlm ati berzikir & semoga Allah SWT permudahkan proses kelahiran...

530pm..aku rs cm nk terkencing & berak...banyak x p tandas,asik terkencing jerk...sampila la 1tahap tetiba xleh jalan nk ke katil, rs jem semcam jerk...pastu mase nak naik katil tuh aku dgr '2pop' aku tya la hubby dgr x bunyik tuh die ckp xdgr ape2 pun,sekalik aku rs panas2 je kaki aku neh,rupenye air ketuban& darah da kuar,tp sikit je kuar...

6.00pm ..da start rase sakit2...huwaa aku xleh nk imagine cmne la rs sakit tuh,rs cm nk terberanak time tuh pun ade...nurse suh naik wheel chair sb die suh aku dok kat ngn area labor room,mase tuh YA ALLAH mmg sakit sgt2...tgk jam 615pm berpeloh2 aku...ms otw nk ke bilik tuh aku dgr sore pompuan dlm labor room menjerit,huwaaa kecut perut aku ..takut gile la...dlm pale otak,cm tuh ke aku kan rase????takawal je la...xnk ckp kat hubby sb takut die takut gak ekeke...die pun same xnk cakap ngn aku ,takut la aku kan rs takut ekekeke...

630pm...mmg da xtahan sgt2 smpi aku berpeluh2 sampi kipas tala kat aku pun xterase,aircon 2pasang pun aku rs panas,smpi hubby ckp..die da terketar2 neh sebab sejuk,tp aku panas..aku still berzikir...hubby sibuk dok bc ayat2 Al-Quran,suh aku kuatkan semangat...tetiba rs panas teramat2 smpi aku selak la kain aku,hubby plak sibuk dok tutup.mase tuh mane de rase malu2 lagik,die cakap''jgn la buka,malu la org lalu nnt''aku wat bodo jerk time tuh,pastu hubby tgk aku senyap je...die selak je kain aku,tgk pale bb da nk kuar...ape lagik die pggl nurse tanpa aku sedar...

635pm.. nurse da prepare everything dlm labor room,aku plak cm nk tdo jerk..640pm doc Z sampai,siap ckp,ehhh bb nk kuar dah,sambil senyum kat aku...

645pm..die suh aku push tp aku nk tdo,hubby jerit kat aku suh push aku tdo lagik,kali ke 3 aku push ,lahir lah aryan ke dunia..rs legaaa sgt2...segala pergorbanan aku terbalas..ngn mabuk teruknye,tgk anak rs cm puas sgt2..

Buat anak kesayangan aku...Muhammad Aryan Syamil,HEPI BESDAY SAYANG..MUMMY & DADDY ALWAYS LUV U SO MUCH 4EVA SAYANG..semoga jadik anak yg soleh sayang,semoga berjaya dlm ape pun sayang buat...Igt Allah jgn smpi lupe diri..

sebak tul mummy pagik neh...xsangka anak mummy da besar...

4 comments:

mama_umar said...

heppy 1st bday cayang aryan, alahaii..nk push pon smpt tdo ye yang,hehehe

~June a.k.a UmmyImran~ said...

Td auntie june dah nyanyi kat YM. Ni nak nyanyi lagik..

Allah selamatkan kamu...
Allah selamatkan kamu...
Allah selamatkan Aryan Shameer...
Allah selamatkan kamuuu...

Hepi sebeday aryan...moga jd gud boy...anak yg soleh...nti da besar masuk U, keje best2 leh jaga daddy n mummy taw...

:)

¥ α Ŋ α Đ z µ £ said...

dah setahun ye..hepi besday

mummy aryan syamil said...

huhuhu sowi laaa mummy aryan br bls...cuti lame ler ekekeke...

mekaseh untie2x:P