Tuesday, August 25, 2009

Relevan ke hage menu kt bazar ramadhan?

kowang rase2 kan relevan ke hage makanan kat bazar2 ramadhan skrg neh?
aku rs kan,sgt mahal la...kot hage barang naik pun jgn ler cas mahai2 sgt kat penjual kan,klu kowang jual mahal sape nk bli?org bli sekalik je klu gituk..tul x..

arituh aku ade bli samosa,mmg favaret hubby klu time ramadhan,rs2nye last year aku bli dlm 50sen je sebj,taun neh 70sen sbj sgt mahai weyy..da ler kecik,bukan nk wat dosa tp kenyataan laaa huhuhu

semalam aku xmkn nasi kerabu,tetiba tekak neh tingin nk mkn ikan keli..aku bli kat bazar ramadhan ukay perdana,selalunye aku p kt gombak tuh tp smlm sajek2 nk try la kan..aku mta ns half ngn ikan keli jerk,kecik je ikan tuh..ms nk berbuka pose tuh adehhh xleh bla la wey,nasi tuh rs mentah,ikan siuss xsedap,lembik smcm,aku betul2 xleh telan smpi sakit perut aku,sib baik ade murtabak & kuih koci huhuhuhu

aritu ade bli air tebu...wey hage da nek,last year bli 3hengget taun ni 4hengget ok...

aku xsuka la derang neh,taw la pose kan,tp masak tuh elok2 la,kot ye pun nk cr rezeki tp cube wat terbaik kat pembeli,klu kowang masak sedap hage pun relevan org dtg lagik,betul x kowang?

6 comments:

Diana@Mama Adam Mukhriz said...

kt sini air masih ler standard Rm3 .. tp lauk2 mmg naik skit ler .. asal ramadhan je naik .. pastu kuih2 pun sebiji RM0.40 .. selalu tue Rm1 dpt 3 biji .. adeh .. smlm beli roti sosej roll tue sebiji Rm1

~Atie+Farid~ said...

mahalnye samosa....70sen? beli kat saye murah je wak....40sen sebiji,ade binatang tau...siap anta depan umah lagi...hahahahahhaa..........

sy tahun ni tak skali pun g bazaar lagi...sbb cam last2 year kalau sy beli mknn kat bazaar..mesti sakit perut

mummy aryan syamil said...

kak diana...
kl neh da lame naik 40sen sebj,udah ler tuh makin kocik ler akk..
tp ade yg jual 3singgit lagik,kn pandai2 cari:P

atie..
ekekek...awk nye lagik murah yang
lesung hangin je hage mahai ekekke

Nana said...

aku lom penah g psr ramadhan lagi,nanti la aku g baru leh diskas.heheh

saveme_zero said...

shiera...ksu tak jejak kaki lg kat PARAM ni. sure la rege rentung dr tahun lepas.

mummy aryan syamil said...

nana..
ko kan..makan preeekk umh mak..xpe la
ekekeke

kak sue..
ekekek mmg akn rentung kak huhuhu