Wednesday, May 13, 2009

Ape Punye Manusia ko nehh...

hmm...aku xtaw la nk mula kn dr mane..exceli aku mls nk citer psl nehh...tp smlm aku tergerak ati nk tya kt xstaff opis aku nehh...sakit ati sebenarnye nk citer psl die nehh..

semlm ntah cmne ati aku tergerak nk kol tp aku pk,ahhh malas la nk borak ngn die,send sms jer la..aku tya die "AKAK, KATE NK BANK IN DUIT, DA KAT 2BLN NEH XDE PAHPE PUN" pastu die reply balik "YA ALLAH..AKAK TERLUPE NK BANK IN KAN DUIT,NEXT WEEK AKK BANK IN KAN YE CZ NX WEEK AKK DAPAT CLAIM" bila aku dpt msg neh aku tetiba jd naik hangin...nampak sgt la die menipu aku,exceli mmg aku xcaye langsung ngn die nehh,dok berjanji nk byr..dok sms suh bg no acc aku,ntah bp x aku send kat die pun da xigt,rs da byk x. xgak bayar pun..eiiii tension tul aku..

sebenarnye kes neh da lame ade la kat 3taun 1bulan die wat hal ngn aku...aku pun x hadap sgt duit nehh..tp aku pk duit neh staff2 lame kat opis aku kolek cz mase tuh arwah abah aku meninggal..aku xtaw langsung pun die yg kolek duit tuh..die sendiri yg ngaku tolong kolekkan..kabo nnt die nk bg...smpi die da resign pun xbg kat aku...asik dok kol2 aku nk bg...sampi la ni die dok berjanji...

die cakap ngn aku,die xmakan langsung duit tuh..duit tuh ade la bonet kete die,die terlupe sekali terpasan kat envelope de tulis 200lebih br tingat aku..mmg nk bg tp die kabo no hp aku ilang,tya sume staff sume xde no aku...nampak sgt heh ko kelentong...fyi sume taw no aku,xkn la xkenal aku,klu xde pun leh la mta ngn staff lain..eiiii pandai tul ko kelentong ek..

aku marah sgt2 neh...die ckp xmakan duit kolek arwah abah aku....yg die sms semalam kate nk byr pas dpt claim tu hape...Allah nk tunjukkn ko menipu kat aku...aku nk ckp sikit ngn ko..xberkat wey makan duit tuh..tuh derang bg tuk arwah abah aku..klu ko xbyr gak nx wk..aku xhalalkan setiap sen yg ko pakai....igt Allah byr cashh setiap ape yg ko wat...

klu ko betul2 ikhlas da lame ko bagi kat aku....ntah aku pun xtaw nak labelkan ko neh ape...xsian ke wey anak2 ko wat cm gini..ikshhh tunjuk sikap yg xbaik kat anak...

klu kowang kat tempat aku ape yg kowang nk wat????????????????????

13 comments:

Diana@Mama Adam Mukhriz said...

adeh ada gak org cam gini .. kan dah kantoi dia terguna duit collection tue ... apaaaa daaa

~Atie+Farid~ said...

astagaaaaaaaaaa.....apela mkn duit collection tuk org meninggal.....ish2....takpe yang, biar Allah yg balas perbuatan die...

mummy aryan syamil said...

tu la kak Diana..da lame sy bersabar..bengang gak laaa...

mama umairah
tu la wak..sy nk tggu mggu dpn klu die xbg gak..mmg sy xhalalkn setiap sen yg die guna

mama tisya said...

bole die ckp nk byr lps dpt claim..so mmg die dh guna la duit tu tp dk putarbelit..isk2 ..tkbaik guna duit collection camtu..nk2 utk arwah ayhmu kn...

SyaNa said...

dia tak tau ke hukum dosa makan duit anak yatim ni..
iskhhh insaf la weyyy

Lyz ^ EroL said...

isk..isk..isk..xbaiknye...ade gk org cmnieh kn..kalo nk menipu pon agak2 la...kalo nk pinjam /guna ckp jek la..jgn smpi menipu guna duit arwah...hmm....teruk tol!

mummy aryan syamil said...

mama tisya..
hmmm tu la psl...ckp xpki duit tuh siap kabo de dlm envelope lg..pastu tggu dpt claim menipuuunyeeeeeeeee

syana
taw tp wat2 xtaw kot

lyz
hmmm sy xkisah klu die nk pinjam ke hape..tp care die tuh menipuuu

M@L@ said...

dah lama tu igat baru lg ni dah bertahun2...duit tu mesti dia dah guna.. lps tu pandai mcm2 alasan dia bg..
tak takut dosa ker??

mummy aryan syamil said...

mala..
die bukan x igt..selalui kol & sms kite kabo nk byr la..nk bank in la..kite xde pun nk push2 die..die yg rs cm kepanasan kot sbb guna duit tuh..
uhuhuhu
eiii manusia nehh pantang klu nmpk PALE AGONG mula la lupe dirik

mama_umar said...

hmm..nntlah biar Allah balas..biase tu amik duit collection org plak tuh!eiii,aku pon geramlah!

mummy aryan syamil said...

hhmmm tu la..
xlame Allah bg cashhh jerk

ibu damia said...

erk..wat org yg berkenaan ko mmg BONGOk!
brani dia ek...makan duit ank yatim..ish.ish..kebulur duit sgt la org nih..
watnye mati esok lusa...ish xdpt aku bayangkan..dosa besar ko mkn duit ank yatim

mummy aryan syamil said...

nana...
tu ler aku bengang klu dok pk...
kite jerk pk gituk die xde pun pk..
ni ler jenis manusia nmpk PALE AGONG da xpk soal dosa @ x....